Vepřová kýta s kořenovou zeleninou, kedlubnou, pórkem a smetanou
- Přidat foto
-
Reklama
Máte-li rádi maso dušené v mrkvi, zkuste si recept trochu zpestřit přidáním další zeleniny a smetany.
Reklama
Ingredience
příloha
Postup přípravy
1.
Na oleji si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli.
2.
Vepřovou kýtu si nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a osmahneme s cibulkou.
3.
Až se maso zatáhne, podlijeme ho vývarem nebo vroucí vodou, přidáme lžíci sójové omáčky a dusíme do poloměkka.
4.
Potom k poloměkkému masu přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a na kostky nakrájený celer a kedlubnu.
5.
Pórek nakrájený na kolečka vložíme do směsi až před koncem vaření.
6.
Máme-li maso i zeleninu měkké, zredukujeme šťávu a zalijeme smetanou. Necháme prohřát a podáváme s vařeným bramborem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 39 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
440.80 kcal |
Protein |
38.04 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
35.24 g
7.83 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
14.34 g
7.01 g
|
Reklama
Reklama