Krkovička na víně s bramborovou kaší
- Přidat foto
-
Reklama
Maso na víně je u nás oblíbená úprava jídla. Maso je šťavnaté v omáčce se zeleninou s chutí vína.
Reklama
Ingredience
Bramborová kaše
Postup přípravy
1.
Plátky krkovičky, opláchneme, lehce naklepeme, nařízneme okraje, osolíme a opepříme.
2.
V pánvi si rozehřejeme sádlo a maso na něm opečeme z obou stran do zlatova. Maso vyjmeme do pekáče.
3.
Do zbylého výpeku si dáme nakrájenou cibuli na kousky a nastrouhanou mrkev, celer, petržel. Chvíli restujeme, zalijeme vínem, přidáme rajčata z plechovky, tymián, prohřejeme a dáme do pekáče na maso.
4.
Na další pánvi si orestujeme na kostičky nakrájený špek a taky přidáme k masu.
5.
Maso v pekáči si podlijeme ještě trochou vody a dáme péct do trouby na 180 °C zhruba 1 hodinu.
6.
Připravíme si kaši. Brambory oloupeme, dáme do hrnce osolíme, zalijeme horkou vodou a vaříme do měkka.
7.
Slijeme vodu z brambor, přidáme kousek másla a rozšťoucháme na kaši, po trochách přiléváme horké mléko dokud nám nevznikne kaše. Můžeme osolit podle chuti.
8.
Měkké maso vyjmeme z trouby a můžeme podávat společně s kaší.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 1 hod 20 min vaření 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 64 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,090.00 kcal |
Protein |
48.57 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
118.58 g
17.81 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
36.17 g
12.08 g
|
Reklama
Reklama