Rybí filé se zeleninou z jednoho plechu

Skvělý oběd, kdy část brambor nahradíte pečenou zeleninou. Vše se peče dohromady na hlubším plechu a bez zakrývání.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si připravíme hlubší a větší plech. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Do plechu dáme sádlo, rozprostřeme brambory. Posypeme kořením (grilovací koření přijde ještě na filety) a dáme 2 stroužky rozmačkaného česneku. Podlijeme troškou vody (např 100 ml, spíše méně). Pečeme na 180 °C asi 25 minut.
2.
Mezitím očistíme květák a mrkev. Mrkev nakrájíme na kolečka. Dáme vařit do vroucí vody, do hrnce se solí. Povaříme 5 až 10 minut, poté budeme dopékat.
3.
Předpečené brambory vytáhneme, dáme ke straně plechu a na plech rozložíme filé. Okořeníme z obou stran, potřeme prolisovaným česnekem.
4.
Na filé rozprostřeme předvařenou zeleninu a brambory, květák rozkrájíme na menší kousky. Vše znovu osolíme a ochutíme kmínem.
5.
Pečeme společně na 180 °C asi 30 minut.

Od: Iva V, 23.3.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
1 hod vaření
1 hod 15 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 34 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
344.83 kcal
Protein
26.96 g
Sacharidy
z toho cukr
38.29 g
4.98 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.17 g
2.61 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama