Rybí filé se zeleninou z jednoho plechu
- Přidat foto
-
Reklama
Skvělý oběd, kdy část brambor nahradíte pečenou zeleninou. Vše se peče dohromady na hlubším plechu a bez zakrývání.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejprve si připravíme hlubší a větší plech. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Do plechu dáme sádlo, rozprostřeme brambory. Posypeme kořením (grilovací koření přijde ještě na filety) a dáme 2 stroužky rozmačkaného česneku. Podlijeme troškou vody (např 100 ml, spíše méně). Pečeme na 180 °C asi 25 minut.
2.
Mezitím očistíme květák a mrkev. Mrkev nakrájíme na kolečka. Dáme vařit do vroucí vody, do hrnce se solí. Povaříme 5 až 10 minut, poté budeme dopékat.
3.
Předpečené brambory vytáhneme, dáme ke straně plechu a na plech rozložíme filé. Okořeníme z obou stran, potřeme prolisovaným česnekem.
4.
Na filé rozprostřeme předvařenou zeleninu a brambory, květák rozkrájíme na menší kousky. Vše znovu osolíme a ochutíme kmínem.
5.
Pečeme společně na 180 °C asi 30 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 1 hod vaření 1 hod 15 min celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 34 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
344.83 kcal |
Protein |
26.96 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
38.29 g
4.98 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.17 g
2.61 g
|
Reklama
Reklama