Lahodná jarní polévka s vůní kopřiv
- Přidat foto
-
Reklama
S příchodem jara lidský organismus potřebuje doplnit síly po zimním období. Pokud vám vaše zahrádka či blízké okolí nabízí možnost sběru kopřiv, můžete vyzkoušet tuto krémovou jarní polévku, která je vitamínovou bombou.
Mrkev, celer, brambory a mladé kopřivy. Nezvyklá kombinace, jenž opravdu stojí za ochutnání. Jestliže v kuchyni rádi experimentujete, pojďte tuto netradiční jarní polévku vyzkoušet.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Mrkev, celer i brambory očistíme a následně i oškrábeme a nakrájíme na kostky. V hrnci si rozpustíme máslo, na kterém orestujeme připravenou zeleninu. Jakmile se zelenina začne přichytávat ke dnu hrnce, přidáme i omyté mladé kopřivy a vše zalijeme zeleninovým vývarem.
2.
Nyní přichází na řadu chvíle čekání. Zeleninu vaříme zhruba 20 – 25 minut, dokud není měkká. Délka vaření závisí na velikosti nakrájených kostek zeleniny.
3.
Jakmile je zelenina měkká, polévku odstavíme a vše důkladně rozmixujeme ponorným mixérem. Záleží jen na vás, zda v polévce ponecháte i kousky zeleniny, anebo ji rozmixujete zcela.
4.
Nyní opět polévku přivedeme k varu. Do shakeru si připravíme smetanu, hladkou mouku, sůl a pepř. Uzavřeme a protřepeme, aby se všechny ingredience uvnitř smíchaly. Připravenou směs pomalu přiléváme do vroucí polévky, kterou ještě alespoň 10 minut povaříme. Na samý závěr ji případně ještě dochutíme solí a pepřem.
5.
Podáváme s krutonky a ozdobené bylinkami.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 45 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | marketa98 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 10 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
187.66 kcal |
Protein |
4.08 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
16.58 g
5.92 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
10.73 g
6.73 g
|
Reklama
Reklama