Zelný salát s mrkví a jablky
- Přidat foto
-
Reklama
Výborný salát, který se hodí jako přílohový salát k pečenému masu. Dokonalá kombinace sladko a kyselé chuti vás bude nutit přidat si ne hlavní jídlo, ale salát. Při přípravě se obrňte trpělivostí a dobu přípravy nijak nezkracujte.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Půl hlávky zelí nakrájejte na velmi tenké nudličky. Pomoci si můžete robotem s kráječem. Čím tenčí nudličky, tím lépe.
2.
Nakrájené vložte do mísy, propláchněte vodou a vodu důkladně sceďte. Přidejte olivový olej, ocet, cukr a sůl.
3.
Promačkávejte rukou a stále promíchávejte po dobu minimálně dvaceti minut. Zelí musí zkřehnout a pustí hodné šťávy.
4.
Po dvaceti minutách vmíchejte očištěná a nakrájená jablka a nastrouhejte škrabkou mrkev. Promíchejte a dejte vychladit.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 30 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 7 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
180.62 kcal |
Protein |
1.57 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
24.66 g
22.72 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.11 g
1.00 g
|
Reklama
Reklama