Tradiční hraběnčiny řezy
- Přidat foto
-
Reklama
Recept, který patří k těm tradičnějším a jehož čas pro přípravu přichází zejména v podzimním období, kdy se mnoho z vás potýká s přebytkem jablek. Avšak připravit si jej můžete i kdykoli v průběhu roku.
Pokud tento název slyšíte poprvé, jedná se v podstatě o takový strouhaný koláč na plech, jenž může připomínat i známý tvarohový strouhaný koláč, jenž se připravuje z tmavého těsta a místo jablek se zde používá tvaroh. Hraběnčiny řezy jsou v podstatě jeho zdravější varianta, a to díky obsahu jablek a oříšků. V těchto najdete spoustu vitamínů.
Ti z vás, kteří upřednostňují křupavé dezerty, si na hraběnčiných řezech nejvíce pochutnají v den upečení, a sice ihned po vytáhnutí z trouby. A pokud jste milovníky spíše vlhčích dezertů, zajisté vám budou chutnat i druhý den, kdy se z nich stane měkký řez.
Ingredience
Postup přípravy
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 30 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 20 × porce |
Autor: | marketa98 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 7 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
253.65 kcal |
Protein |
4.39 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
32.55 g
14.48 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
11.63 g
6.83 g
|