Fitness maková buchta bez mouky a cukru
- Přidat foto
-
Reklama
Snažíte se jíst zdravě, ale chutně? Jestliže ve svém jídelníčku vynecháváte cukr či mouku, je pro vás recept na tuto vláčnou buchtu tím pravým. Ani cukr, ani mouku v něm totiž nenajdete.
Mouku zde nahrazuje mletý mák, jenž je bohatým zdrojem proteinu a také energie. Další zdravou a v současné době populární surovinou je čekankový sirup, jenž v buchtě nahrazuje klasický cukr. Tento se může pyšnit nízkým glykemickým indexem a naopak vysokým obsahem vlákniny. A aby buchta nebyla příliš suchá, najdete v ní jablka a také tvaroh.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Jako první si oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, a sice se špetkou soli.
2.
Žloutky vyšleháme společně s čekankovým sirupem a postupně do této směsi zašleháváme i polotučný tvaroh.
3.
Jablka oloupeme a poté nastrouháme na jemném struhadle. Ty to přidáme do žloutkové směsi a přidáme i mletý mák smíchaný s práškem do pečiva.
4.
Na úplný závěr do připraveného těsta opatrně vmícháme tuhý sníh.
5.
Těsto nalijeme na menší plech vyložený pečícím papírem, anebo vymazaný máslem a vysypaný polohrubou moukou.
6.
Troubu si vyhřejeme na 180 °C a poté v ní pečeme makovou buchtu asi 25 minut. Zda je buchta hotová, můžete zkontrolovat zapíchnutím špejle.
7.
Typ na závěr: Pokud se rozhodnete buchtu nějak obzvláštnit, můžete ji poklást čerstvým, anebo sušeným ovocem, a to ještě předtím, než ji dáme péct do trouby.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 25 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | marketa98 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 15 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
188.30 kcal |
Protein |
9.10 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
6.40 g
4.91 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
11.21 g
2.18 g
|
Reklama
Reklama