Vepřové špízy s lilkem a olivami
- Přidat foto
-
Reklama
Svěží, lehké a příjemné jídlo. Můžete si jej dát se zeleninovým salátem nebo rýží. Vepřové maso dlouze marinujte a vše před pečením důkladně osolte.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Vepřové maso nakrájejte na větší kostky. V uzavíratelné míse smíchejte marinádu. Smíchejte olej, papriku, kečup, hořčici a sójovou omáčku.
2.
Maso ponořte, promíchejte. Mísu uzavřete a vložte na několik hodin do lednice.
3.
Nakrájejte lilek na větší kostky, rozložte jej, důkladně jej posolte. Posolte i maso a marinádu.
4.
Na špízy napichujte střídavě maso, lilek, olivu.
5.
Vložte do zapékací mísy a potřete zbytkem marinády. Mírně podlijte vodou. V pekáči můžete znovu osolit a opepřit.
6.
Pečte na 180 °C asi 1 nebo 1 a čtvrt hodiny.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 1 hod 15 min vaření 8 hod celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 26 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
346.18 kcal |
Protein |
16.44 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
6.99 g
5.16 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
27.43 g
6.19 g
|
Reklama
Reklama