Polévka s červenou čočkou a smetanou

Velmi chutná polévka s krémovou konzistencí. Červená čočka je rychle uvařená a v této polévce chutná i dětem, které občas luštěniny odmítají.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si oškrábeme brambory a nakrájíme je na kostičky.
2.
Ve velkém hrnci rozehřejeme sádlo a zpěníme mouku. Promícháme a jakmile začne lehounce hnědnout zalijeme větším množstvím vody. Důkladně promícháme základ, přidáme bujón.
3.
Přivedeme k varu a přidáme brambory a čočku. Ochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
4.
Vaříme do změknutí, stále promícháváme. Na konci vaření přidáme rozetřenou majoránku.
5.
Vypneme a vmícháme smetanu.

Od: Ráďa 78, 3.5.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
20 min vaření
30 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
356.66 kcal
Protein
8.33 g
Sacharidy
z toho cukr
34.75 g
2.28 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
19.03 g
10.32 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama