Kotleta na uherský způsob, brambory
- Přidat foto
-
Reklama
Přírodní vepřový plátek podávaný se směsí uherského salámu a vajec. Salám dodává pokrmu pikantní chuť.
Reklama
Ingredience
Směs na maso
Příloha
Postup přípravy
1.
Kotletu si opláchneme, naklepeme, osolíme a opepříme.
2.
Na pánvi si rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou cibuli.
3.
Přidáme plátky kotlety, opečeme z obou stran a podlijeme trochou vody. Dusíme pod poklicí do změknutí.
4.
Měkké maso vyjmeme a šťávu necháme vyvařit na tuk. Zaprášíme hladkou moukou, přidáme trochu vody a omáčku vaříme do zhoustnutí. Poté vložíme hotové maso do omáčky a necháme přejít varem.
5.
Na další pánvi si rozehřejeme olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájený uherák, plátky česneku a opékáme. Vyklepneme vejce a necháme srazit na vaječinu. Podle potřeby osolíme a opepříme.
6.
Podáváme plátek masa přelitý šťávou, nahoru navrstvíme vaječinu a jako přílohu můžeme zvolit vařené brambory.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 40 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 74 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
696.96 kcal |
Protein |
62.18 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
77.94 g
8.60 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
40.32 g
14.91 g
|
Reklama
Reklama