Smažený plněný kuřecí řízek, brambory

Pikantní kuřecí řízek plněný šunkou a sýrem je příjemná změna klasického řízku. Dá se podávat studený, nakrájený na kostičky, třeba k pivu nebo vínu.

Ingredience (4 x porce)

Těstíčko na obalení

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso si opláchneme, naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kari kořením.
  2. Na každé maso si dáme plátek šunky, plátek sýra a dobře zabalíme.
  3. V misce si rozšleháme vejce, mléko, mouku společně s kořením a vytvoříme hladké těstíčko.
  4. Řízky obalíme v těstíčku a potom obalujeme ve strouhance.
  5. Na pánvi si rozehřejeme olej a řízky smažíme z obou stran do zlatova. Po usmažení vytáhneme a chvíli dáme do vyhřáté trouby.
  6. Podáváme rozkrojené s vařeným bramborem a můžeme ozdobit nasekaným čerstvým libečkem nebo jarní cibulkou. Pokrm můžeme doplnit zeleninovým salátem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 613.30 kcal | Protein: 51.23 g | Sacharidy: 56.89 g | z toho cukr: 4.69 g | Tuk: 17.09 g | z toho nas. MK: 6.50 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3083-smazeny-plneny-kureci-rizek-brambory