Vláčné pečivo ze sladkých brambor - batátů
- Přidat foto
-
Reklama
Již je tomu pár let, co se batáty dostaly do našeho povědomí a i nadále se stávají stále populárnějšími. Avšak ne každý je zná.
Jedná se o naoranžovělé brambory se sladkou chutí. Tato lze přirovnat například k chuti mrkve. Batáty lze konzumovat jak na sladko, tak i na slano. Pojďte nyní vyzkoušet tu sladkou variantu.
Příprava pečiva z batátového těsta není nijak náročná a zvládne ji snad každý. Těsto se nelepí a velmi dobře se s ním pracuje. Můžete si z něj vytvořit plněné šátečky, rohlíčky, anebo z něj vykrájet různé tvary a po upečení je obalit v moučkovém cukru. Fantazii se meze nekladou.
Reklama
Ingredience
Na dohotovení
Postup přípravy
1.
Nejdříve si oloupejte batáty, jenž následně nastrouhejte na jemném struhadle. Následně k nim přidejte i hladkou a polohrubou mouku.
2.
Máslo si rozpusťte v hrníčku a nechte trošku zchladnout.
3.
A nyní můžete přidat k batátům a mouce i zbytek surovin - vychladlé máslo a bílý jogurt.
4.
V tento okamžik použijte ruce, abyste ze surovin vytvořili kompaktní, vláčné a nelepivé těsto.
5.
A teď už je jen na vás, jak si s těstem poradíte. Můžete z něj pouze v krájet různé tvary, udělat čtverečky, jenž naplníte marmeládou a vytvoříte z nich šátečky a podobně.
6.
Jakmile si dohrajete s tvarováním, můžete pečivo umístit na plech vyložený pečícím papírem. Batátové pečivo pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba po dobu 20 minut.
7.
Před podáváním jej můžete posypat moučkovým cukrem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 20 min vaření 35 min celkem |
Množství: | 16 × porce |
Autor: | marketa98 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 4 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
191.56 kcal |
Protein |
3.28 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
22.07 g
1.28 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
9.60 g
5.93 g
|
Reklama
Reklama