Zavařené vepřové maso ve vlastní šťávě

Zavařené vepřové maso je oblíbeným jídlem při cestování na dovolenou. Protože se stalo oblíbenou pochoutkou pro moje děti, tak si maso raději zavařuji sama než kupovat v obchodě. Přece jen člověk ví, co za maso si zavařuje a výsledek nikdy nezklame. Jeho příprava je jednoduchá jen časově delší.

Reklama

Ingredience

Množství na
  sklenice

Postup přípravy

1.
Maso si opláchneme a nakrájíme na menší kostky.
2.
Do dobře umytých sklenic různých velikostí si napěchujeme kostky masa, aby zůstalo co nejméně vzduchu.
3.
Do každé sklenice nahoru, vsypeme jednu lžičku soli (pokud je to malá sklenička, dáme soli méně),jednu lžičku sádla, zalijeme 100 ml vody a dobře uzavřeme.
4.
Vložíme do zavařovacího hrnce na teplotu 100 stupňů vaříme 1,5 hodiny. Poté necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne a znova vaříme při 100 stupních 1,5 hodiny.
5.
Sklenice necháme vychladnout, zkontrolujeme všechny víčka, jestli nám dobře drží a můžeme uložit do lednice.
6.
Z masa můžete vařit rizoto, můžete použít k těstovinám, rýži, bramborám ale po studenu s čerstvým chlebem chutná nejlépe.

Od: Petuler, 3.6.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
3 hod vaření
3 hod 20 min celkem
Množství: 15 × sklenice
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × sklenice = 39 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × sklenice
Energetická hodnota
435.10 kcal
Protein
66.33 g
Sacharidy
z toho cukr
0.00 g
0.00 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
19.00 g
5.39 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama