Buchta s křupavými oříšky a skořicovým nádechem

K nedělní kávě neodmyslitelně patří i nějaký ten lahodný dezert. Připravte si jej podle nového receptu, a sice na buchtu s křupavými oříšky a skořicovým nádechem, která vyniká svou křehkostí a netradiční chutí.

Všeobecně ořechy obsahují zdravé tuky, a proto se jeví jako vhodné pro zdravé mlsání. Navíc jsou také bohatým zdrojem bílkovin.

Reklama

Ingredience

Na potření

Na posypání

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Máslo si necháme předem změknout při pokojové teplotě. Na kostky nakrájené změklé máslo dáme do mísy s cukrem a pomocí mixéru tyto ingredience vyšleháme do pěny.
2.
Do pěny postupně zašleháme i žloutky oddělené od bílků.
3.
A nyní přichází na řadu suché suroviny a mléko. Do připravené směsi postupně přidáme hladkou mouku, mletou skořici, holandské kakao a rozmícháme. Na úplný závěr přiléváme mléko. Jeho množství odhadneme podle hustoty těsta, jenž by mělo jít dobře rozetřít na plech.
4.
Plech si vyložíme pečícím papírem a připravené těsto na něj naneseme a rozetřeme po celém jeho povrchu.
5.
Z bílků, jenž nám zbyly, si vyšleháme tuhý sníh. Tento následně naneseme na těsto rozprostřené na vyloženém plechu.
6.
A nyní vlašské ořechy. Tyto by měly být nakrájené nahrubo, aby udělaly moučník dostatečně křupavý. Celou buchtu posypeme takto připravenými oříšky a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba po dobu 20 - 25 minut.
7.
Zda je buchta hotová můžeme vyzkoušet pomocí zapíchnutí špejle do ní.

Od: marketa98, 8.6.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 35 min příprava
25 min vaření
1 hod celkem
Množství: 20 × porce
Autor: marketa98
Cena ingrediencí: 1 × porce = 10 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
378.23 kcal
Protein
5.43 g
Sacharidy
z toho cukr
31.51 g
12.96 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
25.91 g
11.34 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama