Buchta s křupavými oříšky a skořicovým nádechem
- Přidat foto
-
Reklama
K nedělní kávě neodmyslitelně patří i nějaký ten lahodný dezert. Připravte si jej podle nového receptu, a sice na buchtu s křupavými oříšky a skořicovým nádechem, která vyniká svou křehkostí a netradiční chutí.
Všeobecně ořechy obsahují zdravé tuky, a proto se jeví jako vhodné pro zdravé mlsání. Navíc jsou také bohatým zdrojem bílkovin.
Reklama
Ingredience
Na potření
Na posypání
Postup přípravy
1.
Máslo si necháme předem změknout při pokojové teplotě. Na kostky nakrájené změklé máslo dáme do mísy s cukrem a pomocí mixéru tyto ingredience vyšleháme do pěny.
2.
Do pěny postupně zašleháme i žloutky oddělené od bílků.
3.
A nyní přichází na řadu suché suroviny a mléko. Do připravené směsi postupně přidáme hladkou mouku, mletou skořici, holandské kakao a rozmícháme. Na úplný závěr přiléváme mléko. Jeho množství odhadneme podle hustoty těsta, jenž by mělo jít dobře rozetřít na plech.
4.
Plech si vyložíme pečícím papírem a připravené těsto na něj naneseme a rozetřeme po celém jeho povrchu.
5.
Z bílků, jenž nám zbyly, si vyšleháme tuhý sníh. Tento následně naneseme na těsto rozprostřené na vyloženém plechu.
6.
A nyní vlašské ořechy. Tyto by měly být nakrájené nahrubo, aby udělaly moučník dostatečně křupavý. Celou buchtu posypeme takto připravenými oříšky a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba po dobu 20 - 25 minut.
7.
Zda je buchta hotová můžeme vyzkoušet pomocí zapíchnutí špejle do ní.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
35 min příprava 25 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 20 × porce |
Autor: | marketa98 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 10 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
378.23 kcal |
Protein |
5.43 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
31.51 g
12.96 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
25.91 g
11.34 g
|
Reklama
Reklama