Marinovaná vepřová plec na grilu
- Přidat foto
-
Reklama
Máte rádi grilované maso? Vyzkoušejte marinovanou vepřovou plec. Maso je křehké, šťavnaté a skvěle chutná po marinádě.
Reklama
Ingredience
Marináda
Postup přípravy
1.
Do misky si dáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, med, přidáme olej, sójovou omáčku a arabské koření. Umícháme hladkou marinádu.
2.
Plec si opláchneme a nakrájíme na plátky. Není potřeba solit ani pepřit. Marináda je sama o sobě výrazné chuti.
3.
Plátky masa potřeme marinádou, naskládáme do nádoby na sebe tak, aby tam zůstalo co nejméně vzduchu a necháme odležet aspoň 3 hodiny.
4.
Rozpálíme si gril a pomalu grilujeme z každé strany 15-20 minut podle velikosti plátků.
5.
Podávat můžeme s čerstvým pečivem, dipem, zeleninou nebo listovým salátem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
3 hod 10 min příprava 30 min vaření 3 hod 40 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 34 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
405.02 kcal |
Protein |
42.44 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
9.84 g
7.46 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
22.23 g
3.96 g
|
Reklama
Reklama