Pažitková omáčka
- Přidat foto
-
Reklama
Určitě už se vám někdy stalo, že vám zbylo vařené maso a přemýšleli jste, jak udělat oběd pro celou rodinu? K pažitkové omáčce se hodí vařený brambor, knedlík, cokoliv co doma najdete.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
V hrnci si rozehřejeme olej a zpěníme na něm na drobno nakrájenou cibuli. Necháme pouze zesklovatět.
2.
Přisypeme mouku, uděláme světlou jíšku a zalijeme mlékem. Přivedeme k varu a provařujeme zhruba 20 minut.
3.
Ochutíme solí, pepřem, vegetou a stáhneme z plotny. Přisypeme na drobno nakrájenou pažitku a přilijeme smetanu.
4.
Podáváme s jakýmkoliv vařeným masem a přílohu na jakou zrovna máte chuť.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 25 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 11 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
390.89 kcal |
Protein |
8.86 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
22.63 g
14.43 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
29.30 g
11.40 g
|
Reklama
Reklama