Smažený patizon v kukuřičných lupínkách
- Přidat foto
-
Reklama
Pěstujete na zahrádce tuhle báječnou zeleninu a klasické řízky z ní už se vám omrzely? Zkuste udělat řízky v kukuřičných lupínkách. Děti tuhle zeleninu budou milovat.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Patizon si oloupeme a nakrájíme na plátky. Pokud máte mladý plod není potřeba vytahovat semínka.
2.
Plátky patizonu si položíme na papírovou utěrku, posolíme a necháme vypotit.
3.
Mezi tím si smícháme v misce mouku, vejce, mléko, papriku a vytvoříme hladké těstíčko.
4.
Lupínky si vložíme do sáčku a promáčkáme rukou na drobno.
5.
Plátky patizonu si osušíme, posypeme česnekem a obalujeme. Nejprve v těstíčku, potom v lupínkách.
6.
Obalené patizony vkládáme do pánve s rozehřátým olejem a smažíme do zlatova.
7.
Jako příloha se hodí vařené brambory a domácí tatarská omáčka.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 15 min vaření 25 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 20 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
298.08 kcal |
Protein |
12.56 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
37.13 g
13.28 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
10.57 g
2.10 g
|
Reklama
Reklama