Platýs se smetanovou omáčkou a rajčaty
- Přidat foto
-
Reklama
Kombinaci ryby a těstovin jsme nejprve ochutnali v Anglii a následně v Itálii. Velmi jsme si takový pokrm oblíbili a často si jej připravujeme i doma.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Filety platýse (celkem 4 balení po 300 g) osolíme, opepříme a posypeme kmínem z obou stran. Vezmeme větší pekáč a na dno nakrájíme cibuli na drobné kousky. Přidáme sádlo.
2.
Vložíme filety, přidáme polovinu prolisovaného česneku, pekáč zavřeme a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 40 minut. Mezitím připravíme omáčku.
3.
Rozehřejeme máslo a přidáme 3 zarovnané lžíce mouky. Necháme zhnědnout a za stálého míchání zalijeme mlékem. Ochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem, bazalkou a oreganem. Vmícháme nakrájená cherry rajčátka a povaříme do změknutí rajčat.
4.
Do omáčky vmícháme rajčatový protlak a prohřejeme. Vypneme a vmícháme smetanu ke šlehání.
5.
Podáváme společně s upečeným platýsem a s těstovinami.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 40 min vaření 50 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 95 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
730.81 kcal |
Protein |
46.92 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
19.77 g
12.43 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
51.14 g
28.21 g
|
Reklama
Reklama