Ovocný koláček s tvarohovou náplní a pudinkovou drobenkou

Klasickou bublaninu ochutnal snad každý z nás. Ať už takovou, kterou si připravil sám, anebo mu ji připravila maminka, babička či prababička. Avšak blízkým příbuzným bublaniny je i ovocný koláček s tvarohovou náplní a pudinkovou drobenkou .

Těsto, tvaroh, letní ovoce a na úplný závěr netradiční pudinková drobenka. Dezert, jímž nikdo nepohrdne. Také vás láká jej ochutnat?

Pojďme na jeho přípravu.

Ingredience (20 x porce)

Těsto

Náplň

Drobenka

Postup přípravy

  1. S přípravou těsta začneme tak, že si do mísy dáme vejce, cukr a vanilkový cukr. Vše společně vyšleháme do světlé pěny. Poté přidáme olej a opět zamícháme. Na závěr přichází na řadu polohrubá mouka smíchaná s práškem do pečiva a v případě potřeby i mléko. Těsto by po zamíchání mělo mít ne příliš tekutou, ale ani příliš hustou konzistenci.
  2. Takto připravené těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pustíme se do přípravy náplně.
  3. Tvarohy dáme do mísy, přidáme k nim vanilkový cukr, vejce, vanilkový pudinkový prášek a důkladně vyšleháme. Jestliže je pro nás náplň málo sladká, můžeme přidat klasický cukr. Tvarohovou náplň nalijeme na těsto na plechu a velmi opatrně rozetřeme.
  4. Na rozetřenou tvarohovou náplň klademe na kousky nakrájené ovoce. Použít můžeme v podstatě jakékoliv ovoce – jahody, meruňky, třešně, višně, rebarboru a další.
  5. Na drobenku si do mísy připravíme polohrubou mouku, cukr, máslo a vanilkový pudinkový prášek. Jmenované ingredience rukama zpracováváme tak dlouho, dokud nevznikne drobenka. Touto pak rovnoměrně posypeme připravený koláč.
  6. Ovocný koláč pečeme v předehřáté troubě na 180 °C, a sice po dobu zhruba 30 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 245.18 kcal | Protein: 5.76 g | Sacharidy: 30.49 g | z toho cukr: 19.78 g | Tuk: 11.25 g | z toho nas. MK: 3.36 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3155-ovocny-kolacek-s-tvarohovou-naplni-a-pudinkovou-drobenkou