Žampionový salát

Žampionový salát se skvěle hodí jako svačinka nebo večeře. Vychlazený chutná skvěle.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Opláchnuté žampiony si nakrájíme na plátky.
2.
V pánvi si rozpustíme máslo, vložíme na půl kolečka nakrájenou cibuli společně s plátky žampionů. Vše orestujeme do změknutí zhruba 10 minut. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
3.
Studené žampiony si vložíme do misky, přidáme hořčici, smetanu, majonézu, sůl, pepř, citronovou šťávu a promícháme.
4.
Salát necháme vychladit v lednici. Podáváme s čerstvým pečivem, ozdobené kolečky červené cibule.

Od: Petuler, 3.8.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
10 min vaření
15 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 16 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
193.53 kcal
Protein
4.51 g
Sacharidy
z toho cukr
9.14 g
4.80 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.36 g
4.19 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama