Hovězí maso s cuketou

Hovězí maso nás obtěžuje dlouhým vařením, proto po něm nesáhneme tak často. A to je velká škoda. Přípravu si můžete usnadnit v tlakovém hrnci a získáte skvělou směs, která se hodí ke špagetám nebo jinému druhu těstovin.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Hovězí maso nakrájíme na kostičky. Cibuli nasekáme na drobné kousky. Vezmeme velký hrnec se širokým dnem a rozehřejeme sádlo. Přidáme nasekanou cibuli a kostičky hovězího masa.
  2. Společně restujeme, ochutíme kořením. Jakmile maso lehounce zhnědne, zaléváme vodou nebo vývarem. Přidáme rajčatový protlak.
  3. Snížíme teplotu a dusíme do změknutí hovězího masa. Na poslední půl hodinu vmícháme očištěnou a nakrájenou cuketu. Společně povaříme do změknutí cukety.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 263.04 kcal | Protein: 26.22 g | Sacharidy: 6.31 g | z toho cukr: 4.76 g | Tuk: 14.46 g | z toho nas. MK: 8.45 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3171-hovezi-maso-s-cuketou