Krupková polévka s vejcem
Krupková polévka s vejcem je doplněná o kořenovou zeleninu. Polévka může posloužit jako hlavní chod.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Ječmenné kroupy střední propláchneme a vložíme do vařící osolené vody. Vaříme do změknutí zhruba 30 minut. Poté scedíme a propláchneme.
- V hrnci si rozehřejeme máslo a zpěníme na něm na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájený česnek a společně orestujeme.
- Kořenovou zeleninu si očistíme a nastrouháme na jemno. Přidáme do hrnce. Společně opékáme.
- Zalijeme vývarem a vložíme na kostičky nakrájené oloupané brambory společně s uvařenými krupkami. Přivedeme k varu.
- Do hrníčku si rozklepneme vejce, rozkvedláme a vlijeme do vařící polévky. Necháme chvíli provařit dokud se vejce nesrazí.
- Dochutíme solí, pepřem a nasekaným libečkem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 448.10 kcal |
Protein: 20.42 g |
Sacharidy: 74.24 g |
z toho cukr: 7.96 g |
Tuk: 5.69 g |
z toho nas. MK: 1.63 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3192-krupkova-polevka-s-vejcem