Krupková polévka s vejcem

Krupková polévka s vejcem je doplněná o kořenovou zeleninu. Polévka může posloužit jako hlavní chod.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Ječmenné kroupy střední propláchneme a vložíme do vařící osolené vody. Vaříme do změknutí zhruba 30 minut. Poté scedíme a propláchneme.
  2. V hrnci si rozehřejeme máslo a zpěníme na něm na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájený česnek a společně orestujeme.
  3. Kořenovou zeleninu si očistíme a nastrouháme na jemno. Přidáme do hrnce. Společně opékáme.
  4. Zalijeme vývarem a vložíme na kostičky nakrájené oloupané brambory společně s uvařenými krupkami. Přivedeme k varu.
  5. Do hrníčku si rozklepneme vejce, rozkvedláme a vlijeme do vařící polévky. Necháme chvíli provařit dokud se vejce nesrazí.
  6. Dochutíme solí, pepřem a nasekaným libečkem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 448.10 kcal | Protein: 20.42 g | Sacharidy: 74.24 g | z toho cukr: 7.96 g | Tuk: 5.69 g | z toho nas. MK: 1.63 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3192-krupkova-polevka-s-vejcem