Patizon plněný mletým masem
- Přidat foto
-
Reklama
Patizon je velmi oblíbená zelenina. Plněný patizon se stává opravdovou pochoutkou, kterou můžete připravit jak v troubě, tak i na grilu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Rozehřejeme si pánev a vložíme do ní mleté maso.
2.
Až nám pustí trochu tuku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek.
3.
Směs osolíme, opepříme a vsypeme koření na mleté maso.
4.
Patizony si opláchneme, seřízneme vrchy tak, aby nám zůstali pokličky na přikrytí. Vydlabeme semínka, ty můžeme vyhodit. Poté vydlabeme i zbytek dužiny.
5.
Dužinu nakrájíme na drobné kousky a přidáme na pánev k mletému masu. Dusíme do měkka.
6.
Vydlabané patizony touto směsí naplníme. Vrchy patizonů polijeme olivovým olejem, posypeme kořením na grilovanou zeleninu. Vložíme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct. Pečeme při teplotě 180 stupňů zhruba 60 minut.
7.
Před dopečením vytáhneme, posypeme maso sýrem a zapečeme. Můžeme podávat s čerstvou zeleninou, dipem a pečivem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 1 hod vaření 1 hod 10 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 47 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
723.25 kcal |
Protein |
32.38 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
29.44 g
24.32 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
52.01 g
14.39 g
|
Reklama
Reklama