Patizon plněný mletým masem

Patizon je velmi oblíbená zelenina. Plněný patizon se stává opravdovou pochoutkou, kterou můžete připravit jak v troubě, tak i na grilu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Rozehřejeme si pánev a vložíme do ní mleté maso.
2.
Až nám pustí trochu tuku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek.
3.
Směs osolíme, opepříme a vsypeme koření na mleté maso.
4.
Patizony si opláchneme, seřízneme vrchy tak, aby nám zůstali pokličky na přikrytí. Vydlabeme semínka, ty můžeme vyhodit. Poté vydlabeme i zbytek dužiny.
5.
Dužinu nakrájíme na drobné kousky a přidáme na pánev k mletému masu. Dusíme do měkka.
6.
Vydlabané patizony touto směsí naplníme. Vrchy patizonů polijeme olivovým olejem, posypeme kořením na grilovanou zeleninu. Vložíme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct. Pečeme při teplotě 180 stupňů zhruba 60 minut.
7.
Před dopečením vytáhneme, posypeme maso sýrem a zapečeme. Můžeme podávat s čerstvou zeleninou, dipem a pečivem.

Od: Petuler, 14.9.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
1 hod vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 47 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
723.25 kcal
Protein
32.38 g
Sacharidy
z toho cukr
29.44 g
24.32 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
52.01 g
14.39 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama