Sirup z černých jeřabin, dělaný za studena

Sirup, který má výraznou sladkokyselou chuť. V sirupu jsou zachované všechny vitamíny, protože je dělaný metodou za studena. Chce to trochu práce, ale výsledek je perfektní.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Jeřabiny si opláchneme, otrháme stopky a vložíme do hrnce.
2.
Zalijeme litrem chladné převařené vody, přidáme kyselinu citronovou, promícháme aby se nám rozpustila. Vložíme do lednice na 2 dny.
3.
Po uležení přecedíme do čistého hrnce a všechny bobule postupně mačkáme nejlépe rukou, aby jsme z jeřabin dostali všechnu šťávu.
4.
Přisypeme cukr a mícháme dokud se nerozpustí. Slijeme do lahví a uložíme do lednice.

Od: Petuler, 16.9.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
20 min celkem
Množství: 50 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 1 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
154.80 kcal
Protein
0.00 g
Sacharidy
z toho cukr
39.99 g
39.92 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.00 g
0.00 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama