Černé jeřabiny na způsob brusinek
- Přidat foto
-
Reklama
Černé jeřabiny jsou známé pro svůj vysoký obsah vitamínu C. Tyto trpké plody se dají zavařovat, ale i mrazit a sušit. Vyzkoušejte tento recept na "brusinky" a budete tyto plody milovat.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Jeřabiny si opláchneme, otrháme stopky a necháme okapat.
2.
Vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody zhruba 0.5 litr a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut.
3.
Potom přidáme cukr, koření a vaříme do měkka zhruba 30 minut.
4.
Ke konci varu jeřabiny pomačkáme mačkátkem na bramborovou kaši, přidáme pektogel, provaříme asi 1 minutu, poté přidáme kyselinu citronovou a povaříme další 1 minutu.
5.
Odstavíme z plotny, přilijeme rum, promícháme a horkou směs plníme do předem připravených sklenic a uzavřeme.
6.
Necháme vychladnout a uskladníme v temnu a chladnu. Podáváme jako přílohu k omáčkám nebo grilovaným sýrům.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 50 min vaření 1 hod 10 min celkem |
Množství: | 20 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 5 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
283.23 kcal |
Protein |
0.01 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
70.60 g
70.36 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.03 g
0.00 g
|
Reklama
Reklama