Černé jeřabiny na způsob brusinek

Černé jeřabiny jsou známé pro svůj vysoký obsah vitamínu C. Tyto trpké plody se dají zavařovat, ale i mrazit a sušit. Vyzkoušejte tento recept na "brusinky" a budete tyto plody milovat.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Jeřabiny si opláchneme, otrháme stopky a necháme okapat.
2.
Vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody zhruba 0.5 litr a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut.
3.
Potom přidáme cukr, koření a vaříme do měkka zhruba 30 minut.
4.
Ke konci varu jeřabiny pomačkáme mačkátkem na bramborovou kaši, přidáme pektogel, provaříme asi 1 minutu, poté přidáme kyselinu citronovou a povaříme další 1 minutu.
5.
Odstavíme z plotny, přilijeme rum, promícháme a horkou směs plníme do předem připravených sklenic a uzavřeme.
6.
Necháme vychladnout a uskladníme v temnu a chladnu. Podáváme jako přílohu k omáčkám nebo grilovaným sýrům.

Od: Petuler, 17.9.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
50 min vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
283.23 kcal
Protein
0.01 g
Sacharidy
z toho cukr
70.60 g
70.36 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.03 g
0.00 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama