Noky s celerovou natí a osmaženou cibulkou

Bramborové noky se dají koupit v obchodě hotové, ale vyzkoušejte si je připravit doma a budete překvapeni jaký je v tom rozdíl. Jediné na co je potřeba myslet, aby jste si brambory uvařili den dopředu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Uvařené brambory ve slupce, nejlépe den předem si oloupeme.
2.
Na jemném struhadle je nastrouháme, přidáme sůl, vejce, mouku a promícháme.
3.
Celerovou nať si dobře opláchneme, nakrájíme na jemné kousky a vmícháme do těsta.
4.
V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu.
5.
Těsto si rozdělíme na dvě části a na pomoučeném válu si vytvarujeme válečky, které krájíme na menší kousky a rukama z nich vytvarujeme noky.
6.
Vložíme do vařící vody, necháme až nám vyplavou, poté chvíli, zhruba 2 minuty povaříme. Scedíme a přidáme kousek másla na promaštění.
7.
V pánvi si na oleji opečeme cibulku nakrájenou na kolečka. Opečeme do křupava a můžeme podávat.

Od: Petuler, 23.9.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
5 min vaření
20 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 7 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
398.59 kcal
Protein
12.99 g
Sacharidy
z toho cukr
70.34 g
4.41 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.07 g
2.14 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama