Noky s celerovou natí a osmaženou cibulkou
- Přidat foto
-
Reklama
Bramborové noky se dají koupit v obchodě hotové, ale vyzkoušejte si je připravit doma a budete překvapeni jaký je v tom rozdíl. Jediné na co je potřeba myslet, aby jste si brambory uvařili den dopředu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Uvařené brambory ve slupce, nejlépe den předem si oloupeme.
2.
Na jemném struhadle je nastrouháme, přidáme sůl, vejce, mouku a promícháme.
3.
Celerovou nať si dobře opláchneme, nakrájíme na jemné kousky a vmícháme do těsta.
4.
V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu.
5.
Těsto si rozdělíme na dvě části a na pomoučeném válu si vytvarujeme válečky, které krájíme na menší kousky a rukama z nich vytvarujeme noky.
6.
Vložíme do vařící vody, necháme až nám vyplavou, poté chvíli, zhruba 2 minuty povaříme. Scedíme a přidáme kousek másla na promaštění.
7.
V pánvi si na oleji opečeme cibulku nakrájenou na kolečka. Opečeme do křupava a můžeme podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 5 min vaření 20 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 7 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
398.59 kcal |
Protein |
12.99 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
70.34 g
4.41 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
5.07 g
2.14 g
|
Reklama
Reklama