Jednoduchá focaccia
- Přidat foto
-
Reklama
V Itálii se v každém regionu setkáte s pečivem nesoucím název Focaccia. Jedná se o hydratované těsto, ze kterého se pečou nadýchané placaté chleby, které je možné ochutit rozmarýnem, olivami nebo cherry rajčátky. Nemusíte je zdobit ničím a získáte neutrální pečivo, které můžete naplnit jako housku šunkou a sýrem nebo přikusovat k polévce či s ním vytírat omáčku z talíře.
Na upečení focaccie není třeba žádných zvláštních pekařských dovedností. Není se třeba bát neúspěchu. Na tomto snadném receptu se nedá nic zkazit. Níže najdete recept na Foccaciu s přidáním vařených brambor do těsta. Tímto stylem se připravuje focaccia v regionu Apulie, tedy v jihovýchodní části Itálie od pomyslné ostruhy po podpatek boty Apeninského poloostrova, který všichni na mapě neomylně poznají.
Ingredience
Postup přípravy
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
1 hod 35 min příprava 25 min vaření 2 hod celkem |
Množství: | 5 × porce |
Autor: | Jana Qara |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 3 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
437.05 kcal |
Protein |
12.65 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
87.57 g
1.81 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
1.16 g
0.19 g
|