Buchta ze špagetové dýně
Sezónu dýní máme v plném proudu a jelikož je úspěšná, tak se můžeme pustit do pečení dýňových buchet.
Ingredience (15 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Špagetovou dýni si uvaříme vcelku i se slupkou. Vaříme zhruba 15-20 minut podle velikosti dýně.
- Po uvaření rozkrojíme, necháme vychladnout. Potom vybereme semínka a vidličkou vyškrábeme dužinu.
- V misce si smícháme mouku, mléko, olej, vejce, cukr, dužinu z dýně, vanilkový cukr, kakao, kypřící prášek a vytvoříme hladké těsto.
- Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při teplotě 180 stupňů 30-40 minut.
- Upečenou buchtu necháme vychladnout a potřeme rybízovým džemem. Můžeme pocukrovat a podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 273.95 kcal |
Protein: 4.36 g |
Sacharidy: 44.34 g |
z toho cukr: 29.34 g |
Tuk: 8.60 g |
z toho nas. MK: 1.42 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3231-buchta-ze-spagetove-dyne