Skotská vejce
- Přidat foto
-
Reklama
Skotská vejce jsou ohromná lahůdka, a pokud je správně uděláte, ohromíte i takto obyčejným jídlem své trávníky. Pro skvělý výsledek je zásadní, vejce nepřevařit, ale dosáhnout úplně tekutého žloutku.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejdříve uvařte vejce. Vařte je 3 minuty, pokud je máte studené z lednice, vařte 4 minuty. Mezitím si smíchejte mleté maso s muškátovým oříškem, opepřete a osolte.
2.
Nyní vejce oloupejte. Buďte trpěliví a loupejte opatrně, vejce jsou velmi měkká a snadno by mohla prasknout.
3.
Maso rozdělte na 5 koulí. Každou kouli v ruce rozválejte na placku a opatrně do ní zabalte vejce.
4.
Smažte ve vyšší vrstvě oleje do zlatova. Podávejte s vařenými bramborami. Na dochucení se hodí i brusinková zavařenina.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 15 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 5 × porce |
Autor: | Jana Qara |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 14 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
412.32 kcal |
Protein |
20.03 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
0.32 g
0.16 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
36.60 g
9.48 g
|
Reklama
Reklama