Skotská vejce

Skotská vejce jsou ohromná lahůdka, a pokud je správně uděláte, ohromíte i takto obyčejným jídlem své trávníky. Pro skvělý výsledek je zásadní, vejce nepřevařit, ale dosáhnout úplně tekutého žloutku.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejdříve uvařte vejce. Vařte je 3 minuty, pokud je máte studené z lednice, vařte 4 minuty. Mezitím si smíchejte mleté maso s muškátovým oříškem, opepřete a osolte.
2.
Nyní vejce oloupejte. Buďte trpěliví a loupejte opatrně, vejce jsou velmi měkká a snadno by mohla prasknout.
3.
Maso rozdělte na 5 koulí. Každou kouli v ruce rozválejte na placku a opatrně do ní zabalte vejce.
4.
Smažte ve vyšší vrstvě oleje do zlatova. Podávejte s vařenými bramborami. Na dochucení se hodí i brusinková zavařenina.

Od: Jana Qara, 14.10.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
15 min vaření
30 min celkem
Množství: 5 × porce
Autor: Jana Qara
Cena ingrediencí: 1 × porce = 14 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
412.32 kcal
Protein
20.03 g
Sacharidy
z toho cukr
0.32 g
0.16 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
36.60 g
9.48 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama