Hovězí pečeně na mrkvi a česneku
- Přidat foto
-
Reklama
Recept vyžaduje dlouhou přípravu, proto je vhodné připravovat jej během noci a s použitím časovače vypnutí. Jako příloha se k masu hodí těstoviny, rýže i brambory.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Hovězí maso očistíme z vnější strany od tuku, maso necháváme vcelku. Vezmeme větší pánev, rozehřejeme sádlo. Maso dobře osolíme a opepříme ze všech stran.
2.
Na pánvi maso necháme krátce zatáhnout (zhnědnout), postupně ze všech stran. Dáme do menší zapékací mísy s poklicí.
3.
Na stejnou pánev dáme mrkev nakrájenou na kolečka a česnek nakrájený na plátky. Krátce orestujeme. Výpek i s mrkví a zeleninou přidáme k masu.
4.
Zalijeme cca 1,5 dcl vody (podle velikosti pekáče).
5.
Dáme péct na 150 °C na 3,5 hodiny. Po celou dobu zůstává pečeně pod poklicí. Po 2 hodinách maso otočíme a dopékáme.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 3 hod 30 min vaření 4 hod celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 37 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
378.21 kcal |
Protein |
32.08 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
2.94 g
1.47 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
26.48 g
12.52 g
|
Reklama
Reklama