Kyselice
- Přidat foto
-
Reklama
Kyselice je polévka z kysaného zelí, brambor, uzeniny, nebo uzeného masa. Je velmi hutná a proto můžeme podávat s čerstvým pečivem i jako hlavní chod.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Klobásu a slaninu si nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Společně opékáme až nám pustí tuk.
2.
Přidáme kysané zelí, které neproplachujeme, jen překrájíme na menší kousky. Chvíli restujeme.
3.
Zalijeme vodou a přivedeme k varu.
4.
Brambory si oloupeme, nakrájíme na menší kostky a vložíme do polévky. Vše společně vaříme do změknutí.
5.
V troše mléka si rozmícháme hladkou mouku na hladké těstíčko.
6.
Vlijeme do polévky, přilijeme zbytek mléka, přidáme smetanu a vše společně provaříme asi 15 minut.
7.
Polévku dochutíme solí, pepřem, majoránkou, česnekem a můžeme podávat. Kdo má rád, může přidat do talíře kysanou smetanu.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 40 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 22 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
488.25 kcal |
Protein |
14.09 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
33.17 g
9.17 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
31.65 g
14.94 g
|
Reklama
Reklama