Kyselice

Kyselice je polévka z kysaného zelí, brambor, uzeniny, nebo uzeného masa. Je velmi hutná a proto můžeme podávat s čerstvým pečivem i jako hlavní chod.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Klobásu a slaninu si nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Společně opékáme až nám pustí tuk.
2.
Přidáme kysané zelí, které neproplachujeme, jen překrájíme na menší kousky. Chvíli restujeme.
3.
Zalijeme vodou a přivedeme k varu.
4.
Brambory si oloupeme, nakrájíme na menší kostky a vložíme do polévky. Vše společně vaříme do změknutí.
5.
V troše mléka si rozmícháme hladkou mouku na hladké těstíčko.
6.
Vlijeme do polévky, přilijeme zbytek mléka, přidáme smetanu a vše společně provaříme asi 15 minut.
7.
Polévku dochutíme solí, pepřem, majoránkou, česnekem a můžeme podávat. Kdo má rád, může přidat do talíře kysanou smetanu.

Od: Petuler, 25.10.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
40 min vaření
45 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 22 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
488.25 kcal
Protein
14.09 g
Sacharidy
z toho cukr
33.17 g
9.17 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
31.65 g
14.94 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama