Kakaové řezy se šlehačkou
- Přidat foto
-
Reklama
Rychle připravený dezert, který není plněný těžkým máslovým krémem, ale nadýchanou šlehačkou. Před podáváním jej nechte alespoň 1 noc v lednici důkladně zavlhnout.
Reklama
Ingredience
Náplň
Potření plechu
Ozdobení
Postup přípravy
1.
Žloutky a bílky oddělíme. Žloutky vyšleháme do pěny, přidáme cukr a vanilkový cukr. V jiné míse smícháme kakao, mouku, pudinkový prášek a prášek do pečiva. Vmícháme do žloutků.
2.
Ušleháme tuhý sníh z bílků a zamícháme do směsi. Rozetřeme na plech s pečícím papírem nebo vymazaný a vysypaný hrubou moukou a pečeme ve vyhřáté troubě ani na 230 °C cca 7 minut.
3.
Hotový korpus rozkrájíme na pásky a necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme šlehačku se ztužovačem a cukrem.
4.
Pláty potřeme marmeládou a šlehačkou. Skládáme na sebe. Nakonec ozdobíme višněmi a necháme zatuhnout.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 10 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 15 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 9 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
168.87 kcal |
Protein |
3.82 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
21.99 g
16.88 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.45 g
4.06 g
|
Reklama
Reklama