Bramborové dukátky se sýrovým dipem
- Přidat foto
-
Reklama
Výborná večeře nebo chuťovka k vínu, kterou připravíte za pár drobných. A dip vám zachutná natolik, že si jej raději připravte ve dvojnásobném množství.
Reklama
Ingredience
Dip
Postup přípravy
1.
Nové brambory důkladně omyjeme, necháme se slupkou a nakrájíme na tenká kolečka. Rozprostřeme na velký plech. Důkladně osolíme, okořeníme a promícháme s prolisovaným česnekem.
2.
Přidáme sádlo, přikryjeme druhým plechem a dáme péct na 180 °C na 40 minut. Po 20 minutách otevřeme a důkladně promícháme, znovu přikryjeme a pečeme. (Doba pečení může být kratší, záleží na tom, jak silná jsou kolečka brambor).
3.
Po 40 minutách odklopíme plech a zapneme grilování na 5 až 10 minut.
4.
Na dip smícháme jogurt s nastrouhaným balkánským sýrem a promícháme s jarní cibulkou nakrájenou na drobné kousky. Ochutíme pepřem, sůl obvykle není třeba. Dip podáváme společně s brambory.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 50 min vaření 1 hod 10 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 18 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
416.27 kcal |
Protein |
13.49 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
50.17 g
4.91 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
15.77 g
7.05 g
|
Reklama
Reklama