Džem z kdoule
- Přidat foto
-
Reklama
Znáte kdouli? Toto dnes trochu opomíjené ovoce obsahuje velké množství vitamínu C a minerálních látek jako třeba zinku, železa, draslíku a vápníku. Plody kdoule zlepšují trávení, staví při průjmu a ulevují od bolestí v krku. Kdoule jsou skvělé jak syrové, tak tepelně upravené. Můžete je dát do koláče anebo z nich vyrobit džem podle následujícího receptu!
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Kdoule umyjte, vyjměte z nich jádřince a nakrájejte je na kousky.
2.
Kousky kdoule nasypte do hrnce a přilijte vodu (asi 1 litr).
3.
Kdoule nechte vařit pod pokličkou tak dlouho, dokud nebudou zcela měkké.
4.
Změklé kdoule rozmixujte a propasírujte, ať je směs na džem krásně hladká.
5.
Přidejte k ovoci cukr a kyselinu citronovou. Vše promíchejte.
6.
Směs vraťte zpátky do hrnce a dejte znovu vařit.
7.
Až směs projde bodem varu, vypněte sporák a hrnec odstavte.
8.
Horký džem plňte do předem sterilovaných sklenic.
9.
Sklenice s džemem můžete ještě zavařit, aby džem déle vydržel.
10.
A je to! Džem je hotový, uschovejte ho v temnu a chladu.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 50 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 10 × sleniček |
Autor: | Barbora |
Cena ingrediencí: | 1 × sleniček = 0 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × sleniček |
Energetická hodnota |
501.00 kcal |
Protein |
0.80 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
126.78 g
99.80 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.20 g
0.02 g
|
Reklama
Reklama