Karamelová poleva na dort

Jednoduše připravená poleva na dort, ke které potřebujete jen 3 ingredience. Polévaný dort karamelem můžete dozdobit, perfektně na něm drží ovoce a různé dekorace.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Cukr s vodou dáme do hrnce a začneme zahřívat. Mícháme, dokud nezačne probublávat. Pak snížíme teplotu a nemícháme. Voda se začne vypařovat a směs hnědnout.
  2. Jakmile začne hmota karamelizovat vlijeme smetanu. Necháme rozvařit, bude postupně houstnout.
  3. Až bude směs hladká a dostatečně hustá, vypneme. Nelekejte se, že vaříte dlouho, trvá to i půl hodiny od začátku vaření, než získáte potřebnou hustotu směsi.
  4. Necháme mírně vychladnout a poléváme moučníky.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,454.00 kcal | Protein: 5.68 g | Sacharidy: 205.64 g | z toho cukr: 205.44 g | Tuk: 72.16 g | z toho nas. MK: 46.06 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3270-karamelova-poleva-na-dort