Zadělávaný hrášek, sázené vejce, vařený brambor
- Přidat foto
-
Reklama
Hrášek je zadělávaný s celozrnnou špaldovou moukou. Hrášek jsem použila mražený pro jeho nasládlou chuť. Můžeme podávat s masem a knedlíkem, ale u nás máme nejraději brambor a vejce.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
V hrnci si rozehřejeme olej a zpěníme na něm na drobně nakrájenou cibuli na kostičky.
2.
Zasypeme moukou, opečeme a rozředíme mlékem. Dobře prošleháme metličkou, aby se nám nevytvořily hrudky.
3.
Přivedeme k varu a omáčku provaříme asi 10 minut. Poté vsypeme hrášek, necháme přejít varem a odstavíme z plotny.
4.
Přidáme sůl, pepř, vegetu, muškátový oříšek a podle chuti dochutíme.
5.
Na pánev si dáme trochu oleje, rozehřejeme a rozklepneme vejce. Osolíme, opepříme a necháme osmažit.
6.
Zadělávaný hrášek podáváme s vařeným bramborem a sázeným vejcem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 20 min vaření 25 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 19 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
531.15 kcal |
Protein |
23.81 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
46.43 g
11.35 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
22.93 g
4.84 g
|
Reklama
Reklama