Pečená hlíva ústřičná s celerovo-bramborovým pyré

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory celer oloupejte a v osolené vodě uvařte do měkka.
2.
Mezitím dejte do menšího pekáče nakrájenou hlívu ústřičnou na větší kousky, cibuli na kolečka a neoloupané stroužky česneku. Navrch posypejte většími hoblinami másla. Pečte odkryté v troubě na 200°C asi 25 minut.
3.
Z brambor, celeru másla a mléka umixujte hladké pyré, které dle potřeby dosolte. Pyré naservírujte na talíř, přidejte upečenou hlívu. Nakonec stroužky česneku vymáčkněte na jídlo a posypte oblíbenou bylinou.

Od: Jana Qara, 18.11.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
25 min vaření
50 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Jana Qara
Cena ingrediencí: 1 × porce = 56 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
254.09 kcal
Protein
13.62 g
Sacharidy
z toho cukr
42.66 g
8.55 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.58 g
0.31 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama