Čočka s bulgurem
- Přidat foto
-
Reklama
Tradiční luštěnina v netradiční kombinaci s bulgurem a hráškem. Chutná výborně a připravíte ji jednoduše. Výborná je v kombinaci s rozpečenou bagetou a zeleninovým salátem.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Čočku namočíme přes noc. Vodu vyměníme a s bujónem uvaříme do změknutí. Vaříme ve větším množství vody.
2.
Jakmile je čočka uvařená, přisypeme bulgur, promícháme a necháme dojít pod poklicí.
3.
Mezitím nakrájíme cibuli na kostičky a orestujeme na hluboké pánvi na sádle. Přidáme čočku s bulgurem (přebytek tekutiny vylijeme) a vmícháme hrášek. Ochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a majoránkou. Necháme společně prohřát.
4.
Vypneme a vlijeme smetanu. Vléváme postupně a mícháme. Někdy nemusíte použít celou, záleží, kolik tekutiny absorboval bulgur. Podáváme s pečivem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 40 min vaření 50 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 12 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
390.50 kcal |
Protein |
14.15 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
38.85 g
5.30 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
17.22 g
9.52 g
|
Reklama
Reklama