Chlupaté knedlíky se zelím, osmaženou cibulkou a slaninou
- Přidat foto
-
Reklama
Chlupaté knedlíky můžeme podávat jako hlavní jídlo nebo jako přílohu k pečenému masu. Jejich příprava je rychlá a snadná.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Oloupané brambory si nastrouháme na jemném struhadle a necháme chvíli odpočinout. Brambory mezi tím pustí vodu, kterou slijeme.
2.
Přidáme sůl, vejce, mouku a vytvoříme hustější těstíčko. Tak, aby nám šli lžící vykrajovat knedlíky.
3.
Do hrnce si dáme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Do vroucí vody klademe lžící knedlíky. Vaříme zhruba deset minut.
4.
Kysané zelí si vložíme do hrnce, zalijeme trochou vody a dusíme pod poklicí do měkka. Podle chuti osladíme, okyselíme a osolíme.
5.
Na pánvi si opečeme nakrájenou cibuli společně s kostičkami slaniny a můžeme podávat. Kdo má rád může posypat nakrájenou petrželkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 20 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 21 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
562.97 kcal |
Protein |
19.49 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
65.72 g
6.76 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
21.12 g
6.98 g
|
Reklama
Reklama