Rizoto s marinovanou červenou řepou
- Přidat foto
-
Reklama
Rizoto se žampiony z jasmínové rýže má lehkou jemnou chuť. Skvěle se doplňuje s marinovanou řepou, kterou na rizoto při podávání prokládáme.
Reklama
Ingredience
Marinovaná řepa
Postup přípravy
1.
Červenou řepu se slupkou si opláchneme, můžeme nakrájet na menší kousky a dáme vařit do osolené vody. Vaříme do měkka asi jednu hodinu.
2.
Po uvaření necháme vychladnout. Oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Z ingrediencí na marinádu si vytvoříme marinádu a plátky řepy v ní obalíme. Necháme uležet.
3.
Propláchneme si rýži horkou vodou a vložíme do vařící osolené vody. V poměru na jeden hrnek rýže, dva a půl hrnku vody. Přidáme jednu lžíci kokosového oleje. Vaříme do změknutí asi 15 minut.
4.
Na pánvi si rozehřejeme lžíci kokosového oleje a zpěníme na něm na drobně nakrájenou cibuli společně s plátky česneku a plátky žampionů.
5.
Jak budeme mít směs opečenou, přidáme tymián a odstavíme z plotny.
6.
Do hotové směsi vmícháme horkou rýži, dochutíme solí a pepřem.
7.
Při podávání rizoto prokládáme marinovanou řepou a na konec posypeme parmazánem. Můžeme ozdobit nasekanou zelenou natí.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 1 hod vaření 1 hod 15 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 28 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
702.72 kcal |
Protein |
11.41 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
111.65 g
7.20 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
23.05 g
13.38 g
|
Reklama
Reklama