Záhorácký závitek s opékaným bramborem
- Přidat foto
-
Reklama
Závitek je plněný slaninou a kysaným zelím. Podávaný se šťávou a opékaným bramborem.
Reklama
Ingredience
Pečené brambory
Postup přípravy
1.
Plátky vepřové kýty si opláchneme, naklepeme, potřeme hořčicí, osolíme a opepříme.
2.
Na každý plátek dáme plátek slaniny, hrst zelí a dobře zabalíme. Můžeme spíchnout párátkem nebo omotat provázkem.
3.
V hrnci si rozehřejeme sádlo, vsypeme na kousky nakrájenou cibuli společně s bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem.
4.
Cibuli opečeme do zlatova. Přidáme závitky a opatrně opečeme ze všech stran do hněda. Zalijeme vodou a dusíme pod poklicí do měkka. Zhruba 40 minut.
5.
Mouku si rozšleháme s vodou na hladké těstíčko. Závitky vyjmeme z hrnce a zahustíme rozšlehanou moukou. Provaříme asi 20 minut.
6.
Závitky si dáme do druhého hrnce a přes cedník přelijeme provařenou šťávu. Dochutíme solí, pepřem.
7.
Uvařené brambory ve slupce si oloupeme. Nakrájíme na kousky a vložíme do sádlem vymaštěného plechu. Posypeme kmínem, osolíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme do zlatova.
8.
Na talíř servírujeme pečené brambory, závitek, přelijeme šťávou a doplníme o čerstvou zeleninu.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 1 hod vaření 1 hod 20 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 44 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
752.72 kcal |
Protein |
45.99 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
74.54 g
5.68 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
26.05 g
8.61 g
|
Reklama
Reklama