Kotlety pečené se zelím a bramborem
- Přidat foto
-
Reklama
Jídlo připravené z jednoho pekáče, u kterého je i obávaná sušší vepřová pečeně šťavnatá a měkká. Při přípravě je vhodné dát maso se zelím do středu pekáče a brambory okolo. Nakonec můžete brambory ještě zapéct pod grilem, střed přikryjete alobalem.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Vepřové maso nakrájíme na kostičky nebo necháme v menších plátcích. Důkladně osolíme a opepříme. V pekáči rozehřejeme na sporáku sádlo, přidáme cibule na kostičky. Krátce orestujeme. Přidáme vepřové maso a orestujeme.
2.
Do pekáče přidáme nakrájené a oškrábané brambory, vše důkladně posypeme kořením. Nahoru dáme kysané zelí a dáme péct do trouby na 160 °C na 2 hodiny. Během první hodiny podlijeme.
3.
Na konci pečení můžeme kysané zelí dochutit cukrem, ale záleží na kyselosti nálevu. Brambory můžeme krátce zapéct pod grilem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 2 hod vaření 2 hod 20 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 26 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
496.18 kcal |
Protein |
22.09 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
52.83 g
10.24 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
18.54 g
6.39 g
|
Reklama
Reklama