Bramboto s loštickým lanýžem
- Přidat foto
-
Reklama
Bramboto s loštickým lanýžem, je recept Přemka Forejta, který je šéfkuchařem restaurace Entreé v Olomouci. Zde je tedy recept na fine dining, který si můžete za pár korun udělat sami doma. Jídlo je tzv. Comfort food, tedy teplé a zahřívací. Loštický lanýž je pak geniální a určitě o můžete dělat i k jiným pokrmům, nebo jako ozdobu na kanapky nebo jednohubky.
Reklama
Ingredience
Bramboto
Loštický lanýž
Postup přípravy
1.
Bramboto: Brambory oloupejte a nakrájejte na úhledné malé kostičky. Šalotku nakrájejte na jemné kostičky a spolu s bramborami orestujte na másle. Šalotka by měla být sklovitá. Pozor ať se vám nepřipečou brambory, měly by být krásně světlé.
2.
Potom podlijte směs bílým vínem. Po odpaření alkoholu podlijte trochou zeleninového vývaru. Nalijte ho asi tolik, aby byly brambory ponořené. Pomalu vařte a stále dolévejte vývar, dokud nebudou brambory měkké. Měly by být na skus. Dejte pozor, ať se nerozvaří.
3.
Na konec do brambor přidejte nastrouhaný parmazán a 3 lžíce zakysané smetany. Během vaření brambor si připravte loštický lanýž a nakrájejte na jemné plátky čerstvé žampiony.
4.
Loštický lanýž: V mixéru rozmixujte olomoucké tvarůžky. Přidejte máslo a dobře promíchejte. Másla dejte tolik, aby zjemnilo chuť tvarůžků, tedy asi 1 lžíci. Pokud dáte másla moc, bude se lanýž rychle rozpouštět. Po smíchání vyválejte ze směsi kuličku. Tu pak obalte v houbovém koření.
5.
Houbové kožení můžete koupit hotové. Pokud ale máte doma sušené houby, vezměte si hmoždíř a houby v něm rozdrťte na prášek, jde to snadno. Pokud nedisponujete hmoždířem, hoďte houby do mixéru a rozmixujte. Kuličky dejte na 10 minut do mrazáku.
6.
Hotové bramboto naservírujte na talíř, posypte plátky žampionů a plátky loštického lanýže.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 15 min vaření 40 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Jana Qara |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 50 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
468.94 kcal |
Protein |
28.54 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
27.72 g
4.03 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
24.20 g
14.86 g
|
Reklama
Reklama