Vepřové kung pao

Velmi oblíbené čínské jídlo. Kousky křupavého masa obalené v marinádě, společně s křupavou zeleninou a arašídy. Jako příloha se hodí vařená rýže.

Reklama

Ingredience

Marináda

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Krkovici opláchneme, nakrájíme na kostičky, vložíme do misky.
2.
Přidáme všechny ingredience na marinádu, dobře promícháme a necháme co nejdéle odležet.
3.
Rozehřejeme si olej na pánvi, zprudka maso opečeme do zlatova. Přidáme očištěný nakrájený pórek, omytou nakrájenou papriku, arašídy a krátce orestujeme. Tak, aby zelenina zůstala křupavá.
4.
Jednu lžíci solamylu si rozmícháme s jednou lžící vody a vlijeme do směsi. Odstavíme z plotny, podle potřeby dochutíme.
5.
Podáváme s rýží.

Od: Petuler, 10.2.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
613.03 kcal
Protein
40.39 g
Sacharidy
z toho cukr
23.12 g
5.90 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
39.19 g
7.57 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama