Fazole se žampiony a kukuřicí

Výborný luštěninový pokrm, který je skvělým obědem i sytou večeří. Pro lepší chuť vařte fazole ve vývaru nebo použijte bujón. Jako příloha je vhodné pečivo nebo rýže.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Fazole na noc namočíme do studené vody. Druhý den propláchneme, vodu vyměníme a s vývarem nebo bujónem povaříme téměř do změknutí.
2.
Klobásu dáme restovat na pánev na sádlo a nakrájenou cibulku. Dlouze restujeme, přidáme koření a prolisovaný česnek. Jakmile je klobása orestovaná přidáme nakrájené žampiony.
3.
Krátce restujeme, zalijeme fazolemi i s vývarem. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a brambory nastrouhané na jemném struhadle. Snížíme teplotu a vaříme do rozvaření brambor a mrkve, občas promícháme. Nakonec přidáme kukuřici a pasírovaná rajčata. Společně prohřejeme.
4.
Můžeme dochutit cukrem, solí, pepřem.

Od: Iva V, 15.2.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
2 hod vaření
12 hod celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 17 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
315.11 kcal
Protein
12.29 g
Sacharidy
z toho cukr
35.66 g
8.50 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
11.55 g
3.87 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama