Skořicové copy
- Přidat foto
-
Reklama
Časově náročný recept, ke kterému se jistě hodí pomocné ruce. My jej připravujeme za nehezkého počasí venku, aby nám s válením těsta pomáhaly děti. Z množství připravíte tolik copánků, že to zaplní přes dva plechy, někdy část těsta upečeme na buchtičky s krémem a druhou část těsta usmažíme do copánků.
Reklama
Ingredience
Na obalení
Postup přípravy
1.
Nejprve připravíme kvásek. Ve vlažném mléce rozšleháme droždí, cukr a 2 lžíce mouky. Vše důkladně rozšlehejte metličkou, abyste do těsta dostali co nejvíce vzduchu. Necháme vzejít.
2.
Dáme do robotu mouku se solí a necháme míchat.
3.
Do robotu přidáme hotový kvásek, změklé máslo a ostatní ingredience. Těsto dáme na hnětení a necháme jej propracovat 15 minut. Bude se odlepovat od mísy a nebude lepit na dotek.
4.
Necháme kynout na teplém místě.
5.
Ubíráme po dílech, rozválíme na tenkou placku a rozkrájíme na dlouhé proužky. Proužky mírně uválíme ručně aby se zakulatily. Splétáme do copánků, čím tenčí tím lépe. Rozkrájíme na malé kousky po asi 8 cm délky.
6.
Smažíme v rozpáleném oleji a sušíme na ubrousku. Obalujeme ve směsi cukru a skořice.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
1 hod příprava 30 min vaření 2 hod celkem |
Množství: | 30 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 2 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
130.15 kcal |
Protein |
3.00 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
17.17 g
1.94 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
4.93 g
2.67 g
|
Reklama
Reklama