Škvarkové knedlíky se zelím
- Přidat foto
-
Reklama
Škvarkové knedlíky jsou velmi jednoduché, nemusíte čekat na vykynutí těsta. K jejich přípravě potřebujete jen starší rohlíky, škvarky, pár ingrediencí a za chvíli je jídlo na stole.
Reklama
Ingredience
Kysané zelí
Postup přípravy
1.
Rohlíky si nakrájíme na kostky, vložíme do mísy a pokapeme mlékem. Chvíli necháme rohlíky vsáknout mléko.
2.
Přidáme, sůl, pepř, muškátový oříšek, jemně nakrájenou jarní cibulku, vejce, krupici, škvarky a rukama prohněteme, aby nám vzniklo těsto z kterého se dají tvarovat koule.
3.
Do hrnce si dáme vařit mírně osolenou vodu a knedlíky vložíme do vroucí vody. Vaříme zhruba 8-10 minut podle velikosti knedlíků.
4.
Do druhého hrnce si dáme překrájené kysané zelí a přivedeme k varu. Dusíme pod pokličkou do změknutí.
5.
Do zelí přidáme na jemně nastrouhanou očištěnou bramboru a tím zelí zahustíme. Osladíme podle chuti.
6.
Knedlíky podáváme se zelím a opečenou cibulkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 30 min vaření 35 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 31 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,414.66 kcal |
Protein |
42.89 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
54.61 g
21.90 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
46.17 g
16.80 g
|
Reklama
Reklama