Pečené vepřové koleno na kořenové zelenině

Pečené vepřové koleno, které se peče společně s kořenovou zeleninou, má skvělou chuť. Je krásně měkké a šťavnaté. Při pečení můžete podlévat červeným vínem.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Koleno si opláchneme, ostrým nožem nařežeme kůži na čtverečky.
2.
Osolíme, opepříme a vetřeme česnek. Necháme chvíli odležet.
3.
Všechnu kořenovou zeleninu si očistíme, nakrájíme na kousky nebo můžeme nastrouhat, jak kdo má rád. Cibuli nakrájíme na kousky a vše vložíme do pekáče ve kterém budeme péct.
4.
Zeleninu posypeme tymiánem, přidáme na kousky nakrájená rajčata, koleno, podlijeme vodou a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme 2 hodiny a během pečení otáčíme a podléváme.
5.
Upečené koleno podáváme se zeleninou z pekáče a čerstvým pečivem.

Od: Petuler, 28.2.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
2 hod vaření
2 hod 10 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 21 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
360.33 kcal
Protein
17.45 g
Sacharidy
z toho cukr
23.12 g
11.50 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
20.40 g
5.44 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama