Pečené vepřové koleno na kořenové zelenině
- Přidat foto
-
Reklama
Pečené vepřové koleno, které se peče společně s kořenovou zeleninou, má skvělou chuť. Je krásně měkké a šťavnaté. Při pečení můžete podlévat červeným vínem.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Koleno si opláchneme, ostrým nožem nařežeme kůži na čtverečky.
2.
Osolíme, opepříme a vetřeme česnek. Necháme chvíli odležet.
3.
Všechnu kořenovou zeleninu si očistíme, nakrájíme na kousky nebo můžeme nastrouhat, jak kdo má rád. Cibuli nakrájíme na kousky a vše vložíme do pekáče ve kterém budeme péct.
4.
Zeleninu posypeme tymiánem, přidáme na kousky nakrájená rajčata, koleno, podlijeme vodou a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme 2 hodiny a během pečení otáčíme a podléváme.
5.
Upečené koleno podáváme se zeleninou z pekáče a čerstvým pečivem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 2 hod vaření 2 hod 10 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 21 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
360.33 kcal |
Protein |
17.45 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
23.12 g
11.50 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
20.40 g
5.44 g
|
Reklama
Reklama