Rychlá polévka na kyselo

Rychlá a snadná polévka na přípravu. Má nakyslou chuť po zakysané smetaně a podávaná s čerstvou celerovou natí chutná skvěle.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hrnci si rozehřejeme olej, vložíme na kostičky nakrájenou cibuli společně s kmínem a opékáme.
2.
Brambory si oloupeme, nakrájíme na menší kostičky. Vložíme do hrnce, promícháme a zaprášíme moukou. Chvíli opečeme a rozředíme vodou.
3.
Přivedeme k varu, vložíme bujón a vaříme do změknutí brambor.
4.
Poté odstavíme z plotny, vyklopíme kysanou smetanu (pozor musí mít pokojovou teplotu, aby se nám polévka nesrazila).
5.
Podle chuti osolíme, opepříme, vsypeme celerovou nať a můžeme podávat.

Od: Petuler, 3.3.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
5.0
hodnotit
Čas: 3 min příprava
15 min vaření
18 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 12 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
413.20 kcal
Protein
7.05 g
Sacharidy
z toho cukr
42.88 g
5.70 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
22.35 g
8.09 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama