Kremrole z domácího listového těsta
- Přidat foto
-
Reklama
Křehké listové těsto se dá připravit na sladko nebo na slano. Nejčastěji ho připravujeme na způsob jablečného štrůdlu. Skvělé jsou ale i kremrole plněné bílkovým sněhem nebo šlehačkou. Příprava listového těsta vyžaduje poměrně dost času a také trochu trpělivosti. Výsledek však stojí za to. Z uvedeného množství uděláte cca 20 kremrolí.
Reklama
Ingredience
Náplň 1
Náplň 2
Postup přípravy
1.
Jako první si připravte drobenku. Všechnu mouku a cca 62 g másla rozdrobte buď v robotu, nebo rukou a přilijte velmi vychlazenou vodu a citronovou šťávu nebo ocet. Nechte směs v robotu zpracovat v hladké těsto.
2.
Těsto pak na pomoučené pracovní ploše vyválejte na silnější placku a nechte ho přes noc zabalené do potravinářské folie odpočívat v lednici.
3.
Druhý den, těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše na plát zhruba 20x30 cm a dbejte, aby byl rovnoměrně silný. Těsto si otočte do horizontální polohy. Doprostřed plátu nakrájejte na kousky první část másla, tedy 125 g. Přes máslo přeložte pravou část těsta a povrch opět posypte nakrájeným máslem (dalších 125 g) a přeložte levou část těsta přes část s máslem.
4.
Těsto nyní rozválejte znovu na plát o velikosti 20x30 cm a znovu ho po třetinách složte do obdélníku. Opět obdélník rozválejte směrem po delších stranách. Znovu složte a opakujte minimálně třikrát. Pak ho zabalte do potravinářské folie a uložte minimálně na dvě hodiny do lednice.
5.
Těsto máte nyní hotové. Rozválejte ho na plát cca 05 cm tlustý, můžete po částech. Máslové listové těsto rychle taje.
6.
Plát rozkrájejte na cca 20 cm dlouhé a 5 cm široké pruhy. Ty pak omotávejte okolo trubiček, tak aby z části na kraji proužek vždy překrýval předchozí vrstvu. Kremrole pečte dozlatova a z kovových trubiček stahujte hned horké čerstvě vytažené z trouby, půjdou vám lépe dolů.
7.
Na bílkový krém si připravte 3 bílky a 200 g krupicového cukru. V robotu nechte vyšlehat bílky do tuhého sněhu a pak přidejte cukr. Šlehejte tak dlouho, dokud nebude sníh dělat špičky. Plňte cukrářským sáčkem. Plint kremrole můžete i oslazenou šlehačkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
45 min příprava 15 min vaření 10 hod celkem |
Množství: | 20 × kremrolí |
Autor: | Jana Qara |
Cena ingrediencí: | 1 × kremrolí = 9 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × kremrolí |
Energetická hodnota |
273.67 kcal |
Protein |
2.28 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
19.70 g
10.51 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
20.78 g
12.73 g
|
Reklama
Reklama